Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kapusty włoskiej i ziemniaków :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt.
kapusta włoska 1/4 szt.
cebula 2 szt.
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kapusty włoskiej i ziemniaków :

Można podawać jako samodzielne danie ( z sosem ) lub jak dodatek do pieczonego mięsa lub gulaszu .
Ugotować kapustę i ziemniaki w mundurkach .Odcedzić . Kapustę odcisnąć i pokroić bardzo drobno. Ziemniaki obrać i przecisnąć przez praskę . Cebule pokroić w piórka i usmażyć na złoto na 1 łyżce oleju. Wymieszać ziemniaki, cebulę , kapustę i jajko. Doprawić solą i pieprzem . Formować kotleciki i panierować dokładnie w tartej bułce. Smażyć na rumiano z obu stron ( na oleju ).
Podawać z sosem mięsnym , pieczarkowym , koperkowym lub innym wg upodobania .
Można też takie kotlety podawać jako dodatek do II dania – do mięs pieczonych lub gulaszu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 06.05.2011 08:49
aż ślinka cieknie:)
Mariposas 28.09.2010 20:09
Ciekawy ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak