Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaśnica troche góralska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
cebula biała
mąka 2 łyzki
masło 2 łyżki
śmietana 100 ml
kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
sól, pieprz
Majeranek suszony Prymat
kapusta 1/2 kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: kwaśnica troche góralska

Mięso i cebule pokroić w kostkę, przesmażyć. W garnku zagotować ok 3 l wody, dodać ziarekna pieprzu i ziela. Do wywaru dodać mięso i cebulę, gotować chwilę, następnie dodać kapustę i gotować aż wszystko będzie miękkie. Przyprawić solą i pieprzem, dodać majeranek. Z mąki i masła zrobić zasmażke dodać do zupy. Na koniec wlać śmietanę, chwilę pogotować.
Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak