Sposób przygotowania

Potrawę zaczyna się przygotowywać 3 dni przed Świętami . Kapustę przepłukać , by nie była za kwaśna . Zalać wodą . Gotować przez 2 godziny . Grzyby namoczyć , zalać wodą i ugotować . Odcedzić ( wodę z gotowania wlać do kapusty ) . Grzyby drobno pokroić dodać do kapusty razem z suszonymi śliwkami . Wlać oliwę . Dusić kapustę przez następne 2 godziny . Zostawić w chłodzie do następnego dnia . Znów dusić 2 razy po 2 godziny . Doprawić pieprzem i miodem. Przez następny dzień podgrzewać kapustę codziennie 2 razy po ½ godziny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    mniam, lubię takie dania
  • -1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !