Sposób przygotowania

Przygotowywałam botwinkę na zupę . Podczas podsmażania botwinki spróbowałam czy jest już dostatecznie miękka . Tak mi posmakowała ,że doszłam do wniosku ,że można ją doprawić ją na pikantnie i podawać jako jarzynkę .
Botwinkę oczyścić , drobno pokroić .W woku lub dużej patelni rozgrzać tłuszcz .Wrzucić botwinkę i smażyć mieszając przez 5-10 minut na chrupko. Doprawić do smaku solą i pieprzem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Do obiadu jak znalazł, szkoda, że już teraz, jesienią, ciężko o botwinkę
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajny pomysł bo bardzo lubię botwinkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo lubię botwinkę, więc z pewnością ten przepis przypadnie mi do gustu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !