Sposób przygotowania

Filety z piersi kurczaka rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć .Na każdym filecie położyć łyżeczkę masła czosnkowego, złożyć filet na pół tak by masło znalazło się w ,, kieszonce \". Panierować w jajku , bułce tartej, mące .Smażyć na rumiano na maśle z dodatkiem 1 łyżki oliwy .

Masło czosnkowe robię ucierając zmiksowany czosnek z masłem ( ok 10 ząbków średniej wielkości na kostkę masła ). Formuję to masło po utarciu w wałeczek ( owijając folią spożywczą i schładzając )- potem kroję na porcje i takie trzymam w zamrażalniku .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    mniam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    to coś dla mnie jak z masłem czosnkowym!:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !