Sposób przygotowania

Kapelusze oczyścić, jeśli potrzeba to przekroić na mniejsze części, oprószyć od strony blaszek solą, pieprzem i majerankiem. Panierować w rozbełtanym jaju a następnie w mące lub tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z pieczywem lub do obiadu zamiast tradycyjnego kotleta schabowego. Kanie na zdjęciu panierowałam w mące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Joanna83

    Lepsze od schabowego :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Joanna83

    Lepsze od schabowego :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Uwielbiam kanie, tylko ja wcześniej obgotowuję w wodzie.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to żałuj Iza,żałuj bo są przepyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !