Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapelusze kanii
olej do smażenia
Sól, pieprz, majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie panierowane

Kapelusze oczyścić, jeśli potrzeba to przekroić na mniejsze części, oprószyć od strony blaszek solą, pieprzem i majerankiem. Panierować w rozbełtanym jaju a następnie w mące lub tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z pieczywem lub do obiadu zamiast tradycyjnego kotleta schabowego. Kanie na zdjęciu panierowałam w mące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 22.07.2012 11:24
pycha
ben-ka 19.04.2012 08:48
to żałuj Iza,żałuj bo są przepyszne!
IZABELA29 19.04.2012 08:33
nigdy nie jadłam
anemon 01.04.2011 13:04
Uwielbiam kanie, tylko ja wcześniej obgotowuję w wodzie.
Joanna83 08.02.2011 23:27
Lepsze od schabowego :)
Joanna83 08.02.2011 23:27
Lepsze od schabowego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak