Sposób przygotowania

Owoce róży oczyścić,przekroić na pół i oczyścić z nasion.Róże zalać 2 szklankami wrzącej wody,gotować pod przykryciem 10 minut i od razu gorącą przetrzeć przez sitko.Jabłka obrać,wydrążyć gniazda nasienne.Z dwóch szklanek wody i cukru ugotować syrop,jabłka zetrzeć na grubej tarce i połączyć z syropem,gotować aż owoce będą szkliste,wtedy dodać przecier z róży i jeszcze gotować kilka minut.Gorący drzem przełożyć do słoików i od razu zamknąć

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny dżemik;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    koniecznie muszę w tym roku wypróbować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !