Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek z podsmażaną kiełbasą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 20 dkg
masło 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 12% 2 łyzki
żurek 1 butelka
kostka rosołowa 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: żurek z podsmażaną kiełbasą

Kiełbasę pokroić w kosteczkę i przysmażyć na maśle. Kostki rosołowe zagotować z wodą. Żurek w butelce dokładnie wymieszać i wlać na gotujący rosół. Jak się zagotuje, dodać smażoną kiełbaskę, dodać przyprawy i podbić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.08.2013 08:14
pyszny żurek
kuklik 27.10.2010 12:21
świetny
Margo1 30.09.2010 19:12
też apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak