Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowe koszyczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier puder 20 dag
cukier waniliowy
kolorowe jajeczka z cukru 15 dag
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe koszyczki

Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać przesiany cukier i cukier waniliowy. Masę przełożyć do foliowej torebki, po czym odciąć róg. Na wysmarowanym tłuszczem i wyłożoną papierem blachę wyciskać ciastka w kształcie ślimaków, z wysokim brzegiem. Piec je w letnik piekarniku aż będą całkiem suche. Do \"koszyczków\" włożyć kolorowe jajeczka z cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 22.10.2010 07:15
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak