Sposób przygotowania

Mąkę utrzeć z cukrem pudrem, żółtkiem, szczyptą soli i 5dag rozdrobnionego masła. Przykryć,wstawić na 30 min do lodówki. Mak gotować w mleku 3 minuty na małym ogniu ( mieszać). Resztę tłuszczu utrzeć z 12 dag cukru i cukrem waniliowym.Kolejno wbijać jajka. Dodać budyń, skórkę i sok z cytryny. Na końcu przełożyć do masy twaróg i mak. Na posypanym mąką blacie ciasto rozwałkować na placek, przełożyć do natłuszczonej tortownicy, piec 10 minut, wystudzić. Porzeczki opłukać, kilka gałązek odłożyć,pozostałe oderwać od gałązki. Na upieczonym spodzie rozsmarować masę serową, posypać owocami. Ponownie wstawić do piekarnika na 45minut. Przełożyć na paterę, boki ciasta posypać cukrem pudrem. odłożone porzeczki wymieszać z cukrem pudrem, udekorować nimi sernik.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    za porzeczkami nie przepadam, ale sernik może być całkiem dobry :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !