Sposób przygotowania

Oba biszkopty przeciąć wzdłuż, tak żeby w sumie były cztery części. Śmietanę ubić z śmientan-fixem i cukrem pudrem na sztywno.
Poncz:
Do 250 ml gotowanej wody wsypać kawę i wlać wódkę.
Położyć pierwszy placek, nasączyć, wyłożyć 1/3 śmietany i poukładać 1/3 wiśni. Położyć kolejny placek, nasączyć wyłożyć powidła wisniowe.
Ułożyć trzeci placek, nasączyć wyłożyć śmietanę i wiśnie a na koniec ułożyć ostatni placek, wysmarować śmietaną cienko wierzch i boki. Udekorować wiśniami oraz starta czekoladą. Schłodzić

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !