Sposób przygotowania

Kaczkę dokładnie płuczemy, osuszamy, a następnie nacieramy oliwą, solą, pieprzem oraz majerankiem. Zostawiamy na noc w lodówce.

Ziemniaki obieramy, kroimy na połówki, nacieramy oliwą i przyprawami.

Kaczkę pieczemy w temperaturze 190ºC, przez ok. 1,5 godziny. Po około godzinie dodajemy ziemniaki.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Agnieszko, czemu tak pobiłaś kaczuchę ? jest cała posiniaczona!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    no cóż, niegrzeczna była to ją upiekliśmy;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie dania :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    tylko sól pieprz i majeranek- niby takie proste a jakie pyszne :)
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    hmmm smakowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mnnnnnnnnnniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !