Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najlepsza nalewka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
spirytus 1 l.
cukier 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Najlepsza nalewka

Wiśnie myjemy , suszymy 2\\3 drylujemy, a resztę pozostaw z pestkami. Wsyp do butli i zalej spirytusem. Muszą postać tak z 2 tygodnie, po tym czasie płyn zlej do naczynia a owoce zasyp cukrem i zalej wódką.Odstaw na kolejne 2 tygodnie[potrząsaj butlą ] Po raz kolejny zlej do naczynia i połącz obie nalewki. Rozlej do wyparzonych butelek przez kilka warstw gazy. Zakorkuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 01.06.2012 21:48
na zdrowko
barbara11561 18.11.2011 10:18
jeden na rozgrzewkę wskazany:)
pacpaw 27.10.2011 22:48
chlusnął bym sobie takiej
Monika193
Monika193 30.09.2010 22:49
uwielbiam takie naleweczki, ale ta chyba bardzo mocna jest :)
IZABELA29 30.09.2010 09:57
szkoda ,że nie pijam
Margo1 28.09.2010 16:18
Może długo się ją robi ale naprawdę warto aż tyle czekać . Smak nalewki polepsza się w miarę upływu czasu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak