Sposób przygotowania

1 porcja mrożonego ciasta francuskiego,
3 łyżki Cimichurri,
5 dag startego żółtego sera (np. goudy).

Ciasto francuskie rozmrozić jeśli zamrożone i rozłożyć. Bez wałkowania posmarować chimichurri i posypać startym serem. Jeśli domowe, to rozwałkować na duży prostokąt 20x30 cm - mniej więcej. I też posmarować i posypać serem. Ostrożnie zwinąć w roladę zawijając w pergamin, po czym wsadzić do lodówki.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 200°C. Wyjąć ciasto z lodówki i pokroić w plasterki grubości 1 cm. Przełożyć na blachę pokrytą pergaminem lub specjalną podkładką. To konieczne w przypadku ciasta francuskiego. Nie przejmować się dziurami w ślimakach - ciasto rosnąc, zaklei wszystko. Piec ok. 15 minut na złoty kolor.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    pyszne, szczególnie z lukrem!
  • 6
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    Ja ubijam białko z czosnkiem i suszoną cebulką i tym polewam takie słone ślimaczki! Ale bez chimichurri tylko z pieczarkami.
  • 4
    original
    Opublikowano

    Beata73

    do piwa - super
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo ładnie wyglądają :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    super, a tej przyprawy to nie znałam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monciasz

    bardzo smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !