Sposób przygotowania

Buraki gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Na patelni stapiamy pokrojoną w drobną kostkę słoninę, dodajemy mąkę, mieszamy aż się zrumieni.
Dodajemy buraki, sól, pieprz, cukier oraz sok z cytryny, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.

Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Lubię zasmażane buraczki ale tak jak ty nie robilam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne są takie buraczki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    Tez robię tylko dodaję jeszcze łyżkę śmietany.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !