Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone kanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kanie 3
jajko
mleko 0,5 l
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kanie

Kapelusze kani płuczemy i moczymy w mleku ok. 20 minut.Odcedzamy.

Obtaczamy w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 10.11.2013 13:25
ładne, ale nie lubię tych grzybów
Koper 29.08.2011 21:23
uwielbiam, ale boję się sama zbierać, ufam tylko tym które znajdzie i zatwierdzi mój tato :)
Anna146 20.05.2011 08:10
pyszne, uwielbiam smażone kanie
PaniMISIOWA 20.11.2010 10:59
kiedyś jadłam, ale obecnie przerzuciłam sie na bakłażana
Justyna223 03.10.2010 10:59
jadłam i bardzo mi smakowały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak