Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zupa ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

5 dużych ziemniaków
3 litry wody
puszka kukurydzy
3 gałązki koperku
1 marchewka
25 dag mięsa mielonego
sól, pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek
3 ziela angielskie
łyżka śmietany
2 kostki rosołowe
2 łyżki mąki
dynia kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zupa ziemniaczana

Zagotować wodę, rozpuścić w niej kostki rosołowe, dodać liść laurowy i ziele angielskie następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew pokrojoną w kostkę, gotować 15 min. Następnie dodać odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojoną w kostkę dynie lub kabaczka ( zależy czym dysponujemy), posiekany koperek i gotować dalej. Mięso mielone doprawić vegetą i pieprzem następnie formować małe kuleczki, obtaczać w mące i wrzucać do zupy i gotować 15 min. Zupę zaprawić śmietaną i Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak