Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe szaleństwo

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
makaron ryżowy 200 g
papryka czerwona 1 sztuka
kurkuma 1 łyżka
cebula 2 sztuki
chili 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe szaleństwo

Cebulkę obrac i pokroić w kosteczkę. Wrzucić na patelnię z odrobiną oleju, doprawić solą i pieprzem do smaku i smażyć aż się zeszkli. Następnie wsypać ryż, posypać kurkumą i chili, dokładnie mieszając smażyć ok 5 minut. Wlać 1/2 szklanki wody. Jak ryż wchłonie wodę, dodać paprykę pokrojoną w paseczki. Chwilkę smażyć i wlać szklankę wody.
Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Wrzucić na patelnię jak ryż wchłonie wodę. Dodać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.09.2011 09:15
i do tego podsmażana pierś z kurczaka pycha
wedith1 04.05.2011 19:03
lubię ryżowe szaleństwa!!! :)
Edyta38 30.01.2011 09:08
mniam mniam
ewasylwia 13.10.2010 10:28
Nazwa bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak