Sposób przygotowania

Serca z kurczaka trzeba porządnie oczyścić i opłukać pod bieżącą wodą. Wrzucić je do garnka i zagotować w osolonej wodzie.

Dodać włoszczyznę ( jak daję jakieś pół paczki włoszczyzny mrożonej ) i kalafior podzielony na tzw. różyczki.

gotować na średnim ogniu ok 30-40min. Doprawić do smaku, dodać kilka listków maggi świeżej lub suszonej . Posypać świeżo krojonym koperkiem.

Dodaję również do smaku kostki rosołowe wcześniej przeze mnie przygotowane.
( mrożę w pojemniku na kostki lodu pozostałości po wywarach mięsnych, są o niebo lepsze i zdrowsze :) )

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Fajny prosty przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !