Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 5-6
kajzerka 3
cukier 1 Szklanka
jajko 3
mleko 2 szklanki
cynamon
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z jabłkami

Bułki pokroić na kromki następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Na to wyłożyć starte na tartce o grubych oczkach jabłka tak aby bułki całe były przykryte można także dać ich trochę więcej. Świetnie smakują z dodatkiem jednej lub dwu gruszek. Następnie całość delikatnie oprószyć cynamonem i dodać cukier waniliowy. Włożyć do piekarnika i zapiec. Po paru minutach zalać mlekiem połączonym z żółtkami i cukrem. Ponownie zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak