Sposób przygotowania

Składniki:
30 dag leśnych grzybów
1/2 opakowania mrożonej włoszczyzny krojonej w paski
4 łyżki masła
1 kubek śmietany (150 ml) 18%
3 kostki bulionowe (najlepszy jest bulion grzybowy)
1 płaska łyżeczka przyprawy typu vegeta
5ziarenek czarnego pieprzu
1 cebula
4-5 l wody

wykonanie:
Grzyby oczyścić, pokroić. cebulę brać i opalić nad gazem następnie do duzego garnka wlać wodę wrzucić kostki bulionowe, opaloną cebulę, wsypać vegetę i ziarenka pieprzu i wszystko zagotować usmażyć w tym czasie grzyby na roztopionym maśle dodać włoszczyznę następnie dodać do zupy po ugotowaniu wyjąc cebulę następnie dodać śmietanę i wymieszać z zupą...

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pyszna.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pycha!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    takiej zupy jeszcze nie prróbowałam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    dzisiaj gościła u mnie na stole :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Grzybową to mój mąż uwielbia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !