Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ostry zolty ser
cebula 7 szt
masło 2 łyżki
rosół warzywny 1,5 l
oliwa 2 łyżki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki. W glebokim garnku rozgrzac maslo, zeszklic cebulke.
Wsypac make i mieszajac, aby nie powstaly kluski, smazyc 2 min. Calosc zalac warzywnym wywarem i gotowac na malym ogniu 20 min.
Ser zetrzec na tartce, bagietke pokroic i zrumienic bez tłuszczu, gorace natrzec czosnkiem, skropic oliwa i posypac serem. Zupe doprawic sola i pieprzem. Przelac do zaroodpornych misecek do kazdej wlozyc grzanki posypane serem. Chwilezapiekac w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 21.04.2011 10:14
super
Ewelina47 31.01.2011 07:48
super przepis
Ewelina43
Ewelina43 13.12.2010 20:35
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak