Sposób przygotowania

Golonki płuczemy, nacieramy rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem oraz rozkruszonymi płatkami chilli. Wstawiamy na noc do lodówki.

W rondlu rozgrzewamy olej i obsmażamy golonki z każdej strony a następnie podlewamy wodą. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu od czasu do czasu przewracając na drugą stronę. W razie potrzeby można dolać więcej wody.

Po około godzinie dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę i razem dusimy jeszcze ok. 30 minut aż mięso będzie gotowe a cebula miękka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    wtglądają bardzo zachęcająco
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !