Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane parówki z serm i brokułami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 70 dag
ser żółty 30 dag
pomidor 2 sztuki
brokuł świerzy 1/2 sztuki
chleb tostowy 3-4 kromki
ketchub do dekoracji
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane parówki z serm i brokułami

Parówki obrać ze skórki, ser pokroić w niezbyt cienkie plastry a brokuł ugotować w osolonej wodzie. Formę wyłożyć folią aluminiową lekko posmarować folię oliwą, następnie dół i brzegi formy wyłożyć plastrami sera. Do wyłożonej w ten sposób formy układamy warstwami parówki-ser-brokuł-parówki-ser- pomidor-ser- ketchup-posmarowany chleb tostowy na górę. Zamknąć zawartość formy folią i zapiec w piekarniku ok. 40 minut. Lekko przestudzić i dopiero wyłożyć z formy na owalny talerz, Podawać udekorowane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 17.02.2011 21:10
MNIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak