Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA RYŻOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cynamon 2 łyż
cukier 0,5 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
ryż 3 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA RYŻOWA

jabłka sparzyc w wodzie aby lekko zmiękły następnei zmiksowac z cukrem a wodę odsączyć z jabłek. W naczyniu żaroodpornym roztrzeć masło i ułkadać jabłka ryż i posypać cynamonem tak az do skończenia składnikó zapeikać 10 min w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak