Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kaszą jęczmienną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 75 gram
woda
mleko 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kaszą jęczmienną

Kaszę jęczmienną gotujemy w wodzie z oliwą z oliwek, solą i pieprzem przez ok. 30 minut. Nastepnie dodajemy mleko i śmietanę i zostawiamy na mniejszym ogniu przez ok. 15 minut. Podajemy na obiad lub śniadanie - zupa jest pożywna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 13.11.2010 09:12
świetne
koteczek22 18.10.2010 11:01
zdrowa zupka
justyna111 29.09.2010 17:25
fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak