Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bruschetta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1
pomidor 4 sztuki
parmezan 100 g
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki.
bazylia świeża kilka łodyżek

Przepis i sposób przygotowania na: bruschetta

Pomidory myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich starty parmezan, posiekane zioła, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, polewamy oliwa, solimy i pieprzymy. Odstawiamy na około godz. , aby smaki się przegryzły. Bagietkę kroimy na kromki, skrapiamy po obu stronach oliwą i kładziemy na suchą, nagrzaną patelnię. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Następnie nakładamy masę z pomidorami. Można, ale nie trzeba: zapiekamy w piekarniku (180\'c) ok 10-15 min. , aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 07.02.2011 19:48
ekstra
stokrotka 02.10.2010 09:37
świetny smak
MAŁGORZATA108 28.09.2010 12:40
Fajna przekąska.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak