Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy w waflach

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 50 dag
mleko w proszku 40 dag
mleko 250 ml
cukier 1 szklanka
herbatniki 5 opakowań
kakao 2-3 łyżki
rodzynki
orzechy posiekane
skórka pomarańczowa kandyzowana
żurawina
cukier waniliowy 15 g
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy w waflach

W rondelku zagotować mleko z cukrem i margaryną. Gdy lekko przestygnie dodać kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy, pokruszone herbatniki i bakalie, dokładnie wymieszać. Na dwa andruty wyłożyć po połowie masy, wyrównać i przykryć andrutami. Obciążyć i odłożyć w chłodne miejsce. Oblać polewą czekoladową i posypać np kokosem lub czekoladową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 07.04.2013 08:52
kolorowy i smaczny
Angelika10 20.07.2012 01:04
pyszności
ewaa 19.03.2012 20:20
fajny przepis
Iwona51
Iwona51 02.11.2011 10:55
pycha
Margo1 28.12.2010 07:51
apetyczny
justyna111 29.09.2010 17:03
fajny przepis
Monika193
Monika193 29.09.2010 08:30
świetny przepis
Lidia11 28.09.2010 12:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak