Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik
sól do smaku
czosnek do smaku
włoszczyzna
masło do smażenia
mąka do zagęszczenia
śmietana jogurtowa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w jarzynach

Królika wyporcjować, umyć, osolić i obłożyć posiekanym czosnkiem, pozostawić na kilka godzin w lodówce. Mięso zrumienić na maśle następnie podlać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w krążki włoszczyznę (por zastąpić można cebulą). Powstały sos zagęścić mąką i zabielić śmietaną. Podawać z ziemniakami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak