Sposób przygotowania

Składniki ciasta zagniatamy , przykrywamy ściereczką i czekamy aż troszkę wyrośnie . W między czasie szykujemy blachę , smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wykładamy na stolnicę i rozwałkować na grubość 1\\2 cm. kroimy na kwadraty o boku 8 cm. Na środku każdego kładziemy łyżeczkę jagód posypujemy bułką i cukrem. Zgarniamy rogi do środka i mocno zlepiamy . Kładziemy na blaszę , pozostawiamy jeszcze tak z 20 minutek do wyrośnięcia, smarujemy rozmąconym białkiem i cukrem . Wstawiamy do piekarnika na 20 minutek. w tem 200 st.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    uwielbiam z jagodami ,wypróbuję
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione bułeczki, cały rok na nie czekam
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo je lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pięknie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !