Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z jabłkiem i cynamonem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Soczysty kurczak z piekarnika w orientalnej marynacie na bazie cynamonu, pieczony z jabłkami. Świetny pomysł na obiad, kolację lub jako dodatek do sałatek.

Składniki:

piersi z kurczaka 4
sok z cytryny 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
sól
jabłko winne 2 kilka szt.
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z jabłkiem i cynamonem

MARYNATA: Cynamon wymieszać z sokiem z cytryny, 0,5 szkl. oleju, solą i pieprzem.

Mięso podzielone na filety włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na ok 2 godziny.

Obrać jabłka i pokroić w plastry.

Mięso wyjąć z lodówki, jabłka namoczyć w marynacie i posypać cynamonem.

W mięsie zrobić nacięcia i powkładać w nie plasterki jabłek.

Piec w temperaturze 220 stopni około 20 minut aby z każdej strony się zarumieniły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 31.10.2011 23:41
rewelacja
Chojłówna 30.10.2011 13:22
jeszcze takiej nie jadłam
iga2 22.10.2011 14:55
smaczna
iga2 06.10.2011 17:31
pyszne
anemon 27.09.2011 08:02
mięso z jabłkiem świetnie smakuje, ale z cynamonem to dla mnie nieznany smak.
Ewelina47 08.09.2011 13:16
pycha
pacpaw 29.09.2010 09:19
robiłem wczoraj na obiad :) Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak