Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie wlasnym

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 0,5 kg
mąka 1 szklanka
cebula 1 sztuka
woda 2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie wlasnym

Mięso wołowe pokroić na plastry w poprzek włókien, bić tłuczkiem, posolić, przyprawy dodać. Obtoczyć w mące. Smażyć na brązowo, wtedy dolać zimnej wody, czosnek i cebulę, zrobi się sos.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 22.08.2010 11:42
mmm pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak