Sposób przygotowania

1. Schab myjemy, marynujemy dowolnie.
2. Po 2 godzinach usuwany nadmiar marynaty papierowym ręcznikiem, oprószamy przyprawą do schabu.
3. Na dno żaroodpornego naczynia dajemy pół kostki masła, wkładamy mięso.
4. Pieczemy 60 minut w piekarniku 200 stopni.
5. Podlewamy bulionem.
6. Podajemy z powidłami śliwkowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Te powidła śliwkowe super imitują nadzienie śliwkowe, a jak dla mnie lepiej to smakuje, bardziej mokre jest!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Magda62

    Polecam też zamiast śliwki- żurawinkę.PYSZNE!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata112

    fajny myk:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !