Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z powidłami śliwkowymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mało 0,5 kostki
bulion 300 ml
powidła śliwkowe 100 g
schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z powidłami śliwkowymi

1. Schab myjemy, marynujemy dowolnie.
2. Po 2 godzinach usuwany nadmiar marynaty papierowym ręcznikiem, oprószamy przyprawą do schabu.
3. Na dno żaroodpornego naczynia dajemy pół kostki masła, wkładamy mięso.
4. Pieczemy 60 minut w piekarniku 200 stopni.
5. Podlewamy bulionem.
6. Podajemy z powidłami śliwkowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.01.2012 10:02
super
Emilia22 30.09.2010 08:03
fajnie
Małgorzata112 30.09.2010 07:54
fajny myk:)
Magda62 28.09.2010 08:50
Polecam też zamiast śliwki- żurawinkę.PYSZNE!
Zofia12 28.09.2010 08:46
Te powidła śliwkowe super imitują nadzienie śliwkowe, a jak dla mnie lepiej to smakuje, bardziej mokre jest!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak