Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dyni 1 kg
kostka rosołowa
marchew 1
pietruszka 1
sól, szczypta cukru
gałki muszkatołowej pół łyżeczki
trójkąciki serka topionego żmietankowego 2
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni

Dynię obrać usunąć miąższ z pestkami, a twardy miąższ pokroić w niewielką kostkę, marchew i pietruszkę obrać i pokroić na kawałki. Dynię i werzywa zalać 1,5 l wody zagotować dodać sól, olej,i kostkę rosołową, gotować do miękkości, całość zmiksować podgrzać dodać serki mieszać aż się rozpuszczą, zupę pzyprawić do smaku solą, cukremi startą gałką muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak