Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety włoskie

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierśn z kurczaka 2 sztuka
jajko 2 sztuka
mąka 1 łyżka
pomidor 2 sztuka
ser mozzarella 2 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety włoskie

Pierś lekko rozbić, zalać maślanką i włożyć do lodówki an co najmniej 3 godziny. w misce rozrobić jajko z mąką i pieprzem i solą. Obtaczać w tym pierś nie usuwając maślanki i smażyć. Pod koniec smażenia na kotlet położyć plaster mozzarelli, plaster pomidora, plaster mozzarelli, plaster pomidora i przyprawić świeżą bazylią. Piec jeszcze chwilkę pod przykryciem aby ser się lekko roztopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 22.08.2010 11:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak