Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1/8 l kwasnej smietany
1 łyzka soli
1 łyżeczka mąki
woda 1/2 l
tłuszcz 10 dkg
schab 100 dag

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony w śmietanie

Mięso rozbić tłuczkiem, natrzeć solą i zarumienić z każdej ze stron na gorącym tłuszczu. Przełożyć do garnka i dusić 60-90 min podlewając wrzącą wodą. Gdy mięso jest prawie miękkie dodać połowę śmietany i dalej dusić. Po uduszeniu pieczeni resztę śmietany rozmieszać z mąką i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 30.09.2010 09:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak