Sposób przygotowania

Na patelni podsmażamy na maśle posiekaną cebulę a gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, podlewamy wodą i dusimy do miękkości.

Polędwiczkę płuczemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na plasterki, które następnie delikatnie rozbijamy ( wystarczy dłonią ), solimy i oprószamy pieprzem.

Na drugiej patelni podgrzewamy olej i smażymy obtoczone w mące plastry polędwiczki. Gdy się usmażą z obu stron podlewamy wodą dodajemy podduszone grzyby i jeszcze chwilę dusimy na wolnym ogniu.

Do sosu dodajemy śmietanę i jeśli jest taka potrzeba zagęszczamy go łyżką mąki rozmieszaną z zimną wodą.

Podajemy z ugotowaną na sypko kaszą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    lubię takie dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !