Sposób przygotowania

Rozdzielamy żółtko od białka. Do żółtek dodajemy ser biały, mąkę i cukier, i rozcieramy widelcem na gładką masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli (polecam zrobić to ręcznie trzepaczką, gdyż taka jest trwalsza - nie opada przy mieszaniu).

Następnie do piany dodajemy masę serową i delikatnie mieszamy. Smażymy placuszki z 2 czubatych łyżek każdy.

Polecam użyć do smażenia margaryny, gdyż racuchy chłoną tłuszcz.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    super!!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    lubię racuchy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    racuchów z twarogiem nie jadłem. Ale margarynie mówię nie.. wolę olej.
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wyglądają apetycznie ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takich jeszcze nie robiłam, robię bez sera

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !