Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 200˚C.

Grzyby moczymy a następnie gotujemy do miękkości. Odcedzamy, studzimy i mielimy w maszynce do mięsa lub bardzo drobno siekamy.

Kapustę kiszoną wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości, studzimy a następnie drobniutko szatkujemy. Jeśli lubimy mniej kwaśne można najpierw przepłukać kapustę pod bieżącą wodą. Łączymy z grzybami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli farsz jest zbyt suchy można dodać odrobinę oliwy.

Płat ciasta francuskiego kroimy wzdłuż na prostokąty o szerokości ok. 10 cm

Na środek każdego prostokąta nakładamy wzdłuż farsz a następnie składamy na pól, dociskamy brzegi aby się skleiły. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy kminkiem i gruboziarnistą solą morską a następnie kroimy w rąby.

Układamy na blasze do pieczenia wysmarowanej masłem i pieczemy przez około 10-12 minut do momentu aż paszteciki się zarumienią.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pyszne są takie paszteciki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają tak, że palce lizać :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !