Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste panierowane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
jajko 2
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste panierowane pieczarki

Oczyścić i umyć pieczarki, odciąć trzonki. Na patelni rozgrzać masło, ułożyć grzyby i dusić pod przykryciem. Następnie wyjąć grzyby, posolić, posypać tymiankiem. Ubić trzepaczką białka, dodać do niej rozmącone żółtka i dobrze wymieszać. Grzyby obtoczyć w jajkach i mące, upiec na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.03.2011 00:11
niezłe
rybka 07.12.2010 20:03
uwielbiam pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak