Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka miodowe z nutką pomarańczy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2
ząbek czosnku 1
papryczka chili
miodu wielokwiatowego 1 łyżka
sos sojowy 1,5 łyżki
sok pomarańczowy 1,5 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka miodowe z nutką pomarańczy

Papryczkę wraz z czosnkiem bardzo drobno szatkujemy. Dodajemy miód, sos, sok i szczyptę gałki. Całość dokładnie mieszamy. Uda posmarowane tak przyrządzoną marynatą odstawiamy na 1,5h do lodówki. Pieczemy w temp 200 st przez ok 45 min. Dla dekoracji posypać kolorowym pieprzem. Można podawać z plastrami pomarańczy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 13.12.2011 07:16
super :)
ziutula
ziutula 30.03.2011 23:24
smacznego....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak