Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka zasmażane z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka wg uznania
jajko do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
żółtego sera kilka plastrów
kostka rosołowa 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka zasmażane z serem

Skrzydełka oczyścić, umyć, krótko obgotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Wyjąć, osuszyć panierować w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju. Na obsmażonej stronie skrzydełka położyć ser pokrojony w słupki, obsypać posypaną natką pietruszki. Przykryć pokrywką i smażyć do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 29.06.2011 09:20
bardzo fajne
katarzynka455 04.10.2010 10:15
ładnie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak