Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Ogórki kroimy w plasterki. Cebulę w piórka. Dodajemy koncentrat, przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i nakładamy do słoików. Pasteryzować 25 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    borgia

    A... czy można ogórków nie obierać?
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Ze skórką ogórka związana jest goryczka także smak może być troszke ostrzejszy. Osobiscie nigdy z nieobieranymi nie próbowałem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    borgia

    :) Mnie goryczka nie przeszkadza... Chyba zresztą znika w przetworach. Postaram się zrobić. Nieobrane. Z ciekawości, ale i dlatego, że właśnie lubię. Nie wiem tylko, czy nie będzie miało to wpływu na krótszą terminowość sałatki. Tu ogórek pogrzebany... Jak nie spróbuję - nie zobaczę.
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    koncentrat tez nie jest zbyt uprzejmy dla tych ogóreczków i od siebie też dodaje ostrości. jak przeżyjesz pierwszą łyżeczkę ogórków proszę podziel się spostrzeżeniami :o)
  • 4
    original
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo ciekawy i w sumie szybki przepis :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    tak nie probowalam ale moze byc smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    ciekawy przepis- wypróbuję !!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    na zime jak znalazł..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi sie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika58

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !