Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne miętowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
mleko 1/2 szklanki
jajko 1
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
mąka pszenna 4 łyżki
mięsta świeża 5 roślinek

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne miętowe

Mięso przyprawiamy przyprawą Prymat. Łączymy z jajkiem, bułką namoczoną w mleku, musztardą. Dodajemy drobno poszatkowaną miętę. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulki wielkości gałki lodów, obtaczamy w mące i smażymy na głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 23.01.2012 09:37
ciekawe
Brigitte 20.11.2011 19:17
oryginalne, ale gdzie ja teraz miętę znajdę ?? ;(
Marlena/Kinia 09.11.2011 08:49
uwielbiam takie nowości
kuklik 23.01.2011 11:23
nigdy nie łączyłam mięty z mięsem i bardzo mnie to ciekawi
Grażyna13 30.10.2010 13:58
Miętowe-to coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak