Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jogurtowe z porzeczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagurtu 300 ml
żółtko jajek 2
cukru pudru 2 łyżki
śmietany 100 ml
porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Lody jogurtowe z porzeczkami

Porzeczki miksujemy i przekładamy przez sitko. Żółtka musimy ubić na sztywno mikserem razem z cukrem, jogurtem i porzeczkami. Wszystko wkładamy do zamrażalnika. Gdyby słabo gęstniały, wyjmujemy z lodówki i miksujemy jeszcze raz. Dekorujemy owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak