Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z kremem i cukrem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
masło 50 dag
śmietana 50 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 1,5 litra
cukier puder 4 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z kremem i cukrem

Mąkę zagnieść z masłem i śmietaną oraz szczyptą soli. Ciasto zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok 30-45 min. Po tym czasie wyjąć na stolnice i delikatnie rozwałkować na ok 1 mm grubości. Z ciasta wyciąć paski o szerokości ok 2 cm. Rurkę nasmarować masłem a następnie owinąć ciasto i delikatnie posypać cukrem najlepiej grubym. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy nasze rurki. Pieczemy w temp. ok 200\'C ok 15-20 min. na złoty kolorek. Gotowe pozostawiamy by przestygły. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na puszysty krem. Gotowym kremem nabijamy nasze rurki i podajemy. Smacznego !!


( z podanego przepisu wychodzi ok 150 sztuk )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 11.08.2013 20:44
Rety, nie wiem kiedy ja w końcu takie zrobię;) Nie mogę się zebrać...
RenataZ-et 25.08.2012 22:36
pychotka :)
Angelika10 22.05.2011 21:47
Pyszne ale dużo roboty.
IlonaAlbertos 28.09.2010 13:17
Muszą być smaczne. :)
Ewa111 28.09.2010 11:36
Bardzo lubię rurki z bitą śmietaną
gusia1000 28.09.2010 01:47
Dobra słodkość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak