Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szyneczka w sosie pieczeniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg (od szynki)
cebula 1 szt. duża
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt.
śmietana 30% 2 łyżki
mąka 3 łyżki
kostka mięsna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szyneczka w sosie pieczeniowym

Mięso umyć i pokroić na grubsze plastry, do naczynia żaroodpornego wlać kilka łyżek oleju , na rozgrzny olej położyć mięso i przypiec z obu stron, dać liście i ziele , pokroić cebulkę i czosnek w kostkę , wsypać do mięsa i podpiec aby cebulka była zrumieniona tak aby uzyskać potem ciemny kolor sosu. Następnie podlać mięso wodą aby było zakryte, gotować do miękkości mięsa, dodać śmietanę, kostkę mięsnąmąkę rozrobić w odrobinie wody wlać do sosu i zagotować , dodać pokrojony koperek, przyprawić przyprawami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 27.03.2013 08:15
pyszna szyneczka :-)
miki47 03.10.2012 18:26
pycha
manaika 20.04.2012 18:07
wygląda smakowicie
gusia1000 25.01.2011 00:19
Szynka, to najlepsze mięso i wtedy taki obiad z niej jest wspaniały.
Justyna223 25.10.2010 07:00
pyszna jest taka szyneczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak