Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić na grubsze plastry, do naczynia żaroodpornego wlać kilka łyżek oleju , na rozgrzny olej położyć mięso i przypiec z obu stron, dać liście i ziele , pokroić cebulkę i czosnek w kostkę , wsypać do mięsa i podpiec aby cebulka była zrumieniona tak aby uzyskać potem ciemny kolor sosu. Następnie podlać mięso wodą aby było zakryte, gotować do miękkości mięsa, dodać śmietanę, kostkę mięsnąmąkę rozrobić w odrobinie wody wlać do sosu i zagotować , dodać pokrojony koperek, przyprawić przyprawami

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pyszna jest taka szyneczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Szynka, to najlepsze mięso i wtedy taki obiad z niej jest wspaniały.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    wygląda smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszna szyneczka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !